MST en Isala kiezen PinkRoccade Cloud Solutions als multicloud partner voor HiX

Nieuws | 16 februari 2022

Steeds meer ziekenhuizen en zorgorganisaties die gebruik maken van het elektronisch patiënten dossier (EPD) HiX van ChipSoft weten PinkRoccade Cloud Solutions en onze multicloud en managed solutions te vinden. Onlangs werkten we samen met Medisch Spectrum Twente (MST) en Isala aan twee grote HiX projecten. Twee geweldige uitdagingen die goed én naar wens van de ziekenhuizen zijn verlopen. In onderstaande klantcases delen zij hun ervaring.

Klantcase – MST stapt met PinkRoccade Cloud Solutions naar nieuw EPD en Azure
Innovatie nog beter faciliteren en digitalisering van medische processen: dat zijn de speerpunten van Medisch Spectrum Twente (MST) de komende jaren. Een gezamenlijk EPD voor de regio Twente geeft daar onder andere invulling aan. Zo besloot MST om een nieuw EPD in gebruik te gaan nemen. MST liet de nieuwe HiX-backend ontwerpen en beheren door PinkRoccade Cloud Solutions en het op Kubernetes gebaseerde Zorgportaal te laten landen in Azure via het containerplatform van PinkRoccade Cloud Solutions. Ook voor de uitwijkomgeving van HiX werd gekozen voor Azure. Björn Muller, teamhoofd ICMT technisch beheer bij MST, vertelt: “De kennis van deze nieuwe technologie is nog niet voldoende geborgd binnen het MST. Door de ondersteuning extern bij PinkRoccade Cloud Solutions te beleggen, hebben we zekerheid over de beschikbaarheid en is de zorg voor het technisch beheer gegarandeerd.”

Benieuwd naar de rest van de case, waarin Björn Muller terugblikt op het project waarbij onze hulp werd ingezet? Dit lees je hier.

Klantcase – Isala kiest één vertrouwd aanspreekpunt voor het totale HiX-beheer
Isala en PinkRoccade Cloud Solutions werken al een aantal jaren intensief samen om het EPD HiX optimaal in te zetten binnen Isala. Om dit te realiseren verzorgt PinkRoccade Cloud Solutions het technisch applicatiebeheer van de HiX-backend. Het Zorgportaal was echter tot voor kort ondergebracht bij een andere externe partij. Om meer regie te kunnen voeren, koos Isala ervoor om samen met ons het Zorgportaal te migreren naar hun eigen IT-omgeving. Met de overstap van het Zorgportaal naar hun eigen IT-landschap en het beheer hiervan ook bij ons neer te leggen, heeft Isala nu één partij met wie ze kunnen communiceren over het technisch beheer van het EPD HiX.

Miriam Hendriksen is manager Automatisering I&I bij Isala en vertelt ons meer over de keuze van Isala om het Zorgportaal samen met PinkRoccade Cloud Solutions te migreren naar hun eigen IT-omgeving en het beheer hiervan bij ons neer te leggen. De klantcase kun je hier verder lezen.

Ook samenwerken rondom HiX?
PinkRoccade Cloud Solutions biedt ziekenhuizen continuïteit rondom HiX, het Zorgportaal en uitwijkomgeving met ons multicloudplatform in onze Pink Private Cloud, in Azure of on-premise. Naast technisch infrabeheer helpen wij ziekenhuizen ook op het gebied van technisch applicatiebeheer en functioneel beheer.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Lonneke Heijmans
Accountmanager
06 – 2127 0160

Lonneke Heijmans
Accountmanager
06 – 2127 0160