DevOps

DevOps is organisatievorm, waarbij de verantwoordelijkheid van ontwikkel- (Dev) en beheeractiviteiten (Ops) zijn ondergebracht bij één team. Het doel hiervan is om de kwaliteit en de performance van een applicatie continu te verbeteren Door DevOps te implementeren in jouw organisatie, ligt de volledige levenscyclus van jouw applicatie op één plek.

Deze organisatievorm maakt het mogelijk om delivery pipelines (CI/CD) te automatiseren en toe te werken naar continuous delivery of continuous deployment. Continuous delivery maakt het mogelijk om sneller nieuwe releases uit te voeren en zo de veiligheid, betrouwbaarheid en introductie van nieuwe functionaliteiten te borgen. Enerzijds vraagt dit iets van de technologie, anderzijds is ook de implementatie van de DevOps way-of-working binnen de organisatie van groot belang.

Delivery pipeline integratie (CI/CD)

In moderne ontwikkelmethodes voor software wordt een applicatie opgeknipt in kleine onderdelen (services) die onafhankelijk van elkaar en in verschillend tempo worden ontwikkeld. Nieuwe releases worden hoog frequent uitgebracht.

Om deze ontwikkelmethode op de juiste manier toe te kunnen passen, heb je verregaande automatisering nodig die door de DevOps-teams zelfstandig kan worden beheerd.

Dit vraagt echter om aanpassingen in de processen van jouw organisatie en de technologie. Door als development-team het deploymentproces te coderen, is het mogelijk om met één druk op de knop jouw software te installeren. Samen met jouw organisatie kijken we graag hoe we geautomatiseerde deployment naar de Pink Private Cloud mogelijk maken.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773