Security & compliance

Persoonsgegevens en medische gegevens zijn ontzettend waardevol. Niet vreemd dus dat er regelmatig nieuwsberichten verschijnen over cyberaanvallen en datalekken in de zorg. Als zorgorganisatie is het van groot belang en ben je verplicht om de juiste organisatorische en technische informatiebeveiligingsmaatregelen te nemen om de persoonsgegevens van patiënten zo goed mogelijk te beveiligen en beschermen. En dan is het fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat! Onze diensten helpen je bij het beschermen van deze gegevens, tijdige signalering van bedreigingen en herstel.

DigiD & certificatenbeheer

Het bijhouden en installeren van (nieuwe) certificaten kan een flinke klus zijn. Echter is goed certificatenbeheer nodig om een veilige IT-omgeving te waarborgen. Zo maakt het Zorgportaal van HiX en veel andere patiënt- en cliëntportalen gebruik van DigiD om eindgebruikers veilig in te laten loggen. Wij zorgen voor de implementatie van DigiD en hebben een TPM-verklaring voor de aansluiting van DigiD op het Zorgportaal van HiX. Ook helpen we graag bij de jaarlijkse DigiD-audit, zodat je over de juiste informatie beschikt.

Offsite back-up

De vraag is niet óf jouw organisatie ooit te maken krijgt met dataverlies, maar wannéér. Een offsite back-up kan essentieel zijn in sommige situaties, denk aan problemen met hardware of software, securityincidenten, diefstal of menselijke fouten. Als je gebruik maakt van onze back-updiensten wordt belangrijke data veilig opgeslagen in onze Pink Private Cloud. Zo ben je zeker van een veilige, niet te wijzigen en schaalbare back-up met een korte recoverytijd, zodat de continuïteit zo min mogelijk in gevaar komt. Wij bieden back-ups aan voor virtuele en fysieke servers en voor Office 365.

Incident Response Service

Vanwege de enorme hoeveelheid privacygevoelige informatie die omgaat in een zorgorganisaties, ben je een gewild doelwit voor hacks en ransomware-aanvallen. Om de impact van een onverhoopt securityincident te beperken, is het cruciaal om de tijd tussen een aanval en de oplossing te beperken. Dat betekent dat er 24/7 aandacht voor moet zijn en je over de juiste kennis moet beschikken. In samenwerking met Orange Cyberdefense, zorgen wij dat er altijd security experts voor je klaarstaan.

Security Maturity Assessment

Vaak worden verschillende securityoplossingen los van elkaar geïmplementeerd. Helaas leidt deze werkwijze regelmatig tot inefficiënte maatregelen en hoge kosten. Door jouw organisatie en de bijbehorende processen op een gestructureerde manier te doorgronden, krijg je duidelijk en accuraat inzicht in de huidige beheersing van informatiebeveiliging. Naast inzicht krijg je ook een overzicht met concrete actiepunten. Zo heb je een goed vertrekpunt voor het bouwen van een efficiëntere, maar vooral ook effectievere cybersecuritystrategie.

CyberSOC

Geen enkele bescherming is perfect. Daarom is het belangrijk dat je voorbereid bent op een situatie waarin aanvallers jouw beschermende maatregelen omzeilen. Dit kun je doen door de verkeersstromen en logs continu te monitoren en te analyseren. Het detecteren van eventuele indringers is de basis voor het voorkomen van cyberaanvallen en bescherming tegen schade. Ons Cyber Security Operations Center (CyberSOC), in samenwerking met Orange Cyberdefense, helpt jouw organisatie hierbij. De kracht ervan zit in de sterke combinatie van kunstmatige en menselijke intelligentie-gestuurde oplossingen.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773

Onze certificeringen

Al jaren investeren we in de beveiliging van onze diensten. We zijn experts geworden in het aanbieden van veilige cloudoplossingen voor mission critical applicaties met de meest privacygevoelige gegevens. Onze certificeringen bevestigen dit: