UMC Utrecht stapt succesvol over op HiX

Case | 5 februari 2017

Het UMC Utrecht is in 2016 succesvol overgestapt op het EPD HiX van ChipSoft, in nauwe samenwerking met PinkRoccade Cloud Solutions. Een belangrijk traject waar veel verschillende partijen bij betrokken waren. Kees de Jong, manager ICT-operations van UMC Utrecht: “De dienstverlening van PinkRoccade Cloud Solutions heeft zich in de afgelopen jaren succesvol bewezen. De samenwerking verloopt prettig en professioneel.”

“WE HADDEN BEHOEFTE AAN ONDERSTEUNING RONDOM TECHNISCHE MIGRATIE VRAAGSTUKKEN”

Kees de Jong | UMC Utrecht

“In 2012 had het UMC Utrecht behoefte aan professioneel support en een stevige waarborg van continuïteit voor het technisch beheer van EZIS. Dit was destijds de aanleiding om PinkRoccade Cloud Solutions te vragen”, aldus De Jong. Het UMC Utrecht maakte al van andere diensten van PinkRoccade gebruik, zoals functioneel applicatiebeheer, business consultancy en totaal beheer van GLIMS en CuliCart Hospitality.

Behoefte aan ondersteuning en betrokkenheid
Eind april vond de migratie van EZIS naar HiX plaats. De Jong: “Het UMC Utrecht vroeg bij de migratie van EZIS naar HiX PinkRoccade Cloud Solutions om ondersteuning. Enerzijds vanwege de betrokkenheid vanuit het technisch beheer, anderzijds omdat we behoefte hadden aan ondersteuning rond technische migratievraagstukken. Daarnaast hebben ze geholpen bij het optuigen van de nieuwe infrastructuur voor HiX. Ook dit is succesvol en zeer professioneel verlopen.”

Nauwe samenwerking door het ‘vier-ogen-principe’
Aan deze migratie ging maanden voorbereiding vooraf. Chris van Dorland, technisch consultant bij PinkRoccade Cloud Solutions: “Je hebt het over een EPD voor een ziekenhuis. Dat moet het te allen tijde doen. Daarnaast is het UMC Utrecht een groot ziekenhuis. Dit houdt in dat ze ontzettend veel onderdelen van het EPD gebruiken.” Na een uitgebreide test- en acceptatiefase vond de migratie volgens planning in een dag en nacht plaats. In nauwe samenwerking met een team van UMC Utrecht en ChipSoft is de migratie vlekkeloos verlopen. Er werd gebruik gemaakt van het ‘vier-ogen-principe’, waarbij onze medewerkers van PinkRoccade Cloud Solutions niet individueel werken, maar actief elkaars werk controleren. Bij toerbeurt konden de teamspelers slapen. Met de overgang op HiX is UMC Utrecht klaar voor de toekomst.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Thijs Dingjan
Accountmanager
06 – 4339 2685

Thijs Dingjan
Accountmanager
06 – 4339 2685