Succesvolle uitwijktest PinkRoccade Cloud Solutions

Nieuws | 17 februari 2020

Businesscontinuïteit is altijd een veelbesproken onderwerp. Het is zelfs het meest belangrijke aspect van de dienstverlening van PinkRoccade Cloud Solutions. Software die mission critical is vormt het hart van de dienstverlening van onze klanten in de zorg, in de zorg voor hun patiënten. De zorg gaat in Nederland altijd 24×7 door en is daarbij continu afhankelijk van de benodigde ICT bij ziekenhuizen, GGZ-instellingen, care-organisaties, apotheken en huisartsen.

Afgelopen zaterdag 15 februari realiseerde PinkRoccade Cloud Solutions een succesvolle uitwijktest voor de eerste- en tweedelijnszorg in Nederland. Tijdens deze uitwijktest testten we hoe onze systemen werken in het geval van calamiteiten en hoe andere apparatuur het geheel overneemt in het geval van uitval van een van de datacenters.

Bij elke test leggen we de lat een stukje hoger. Deze keer is er gekozen voor een scenario waarbij alle apparatuur meer dan één uur uitgeschakeld werd. Letterlijk alle stroomkabels werden losgehaald. Ook de storagelaag was gedurende het uur uitgeschakeld. Al met al een gewaagde operatie, want apparatuur is er niet op gebouwd om zomaar uit te zetten.

De test is succesvol verlopen, dankzij alle goede voorbereidingen, het continu bijhouden van plannen en het uitvoeren van (deel)testen. Geen van onze klanten heeft downtijd ondervonden. Met een storage Return Point Objective (RPO) van 0 minuten en 100% dubbele configuratie voor compute en networking, kunnen we terugkijken op een succesvolle test om onze systemen en processen te controleren. En faciliteren we in de continue dienstverlening van onze klanten.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Thijs Dingjan
Accountmanager
06 – 4339 2685

Thijs Dingjan
Accountmanager
06 – 4339 2685