Snel inspelen op ontwikkelingen met Cloud Center of Excellence

Nieuws | 8 april 2021

Het is slechts een kwestie van tijd voordat alle organisaties gebruik maken van cloudtechnologie. De technologische ontwikkelingen rondom de cloud en software gaan razendsnel en even stilstaan is er niet bij. Om innovaties sneller te realiseren en continu in te spelen op veranderingen in de markten van onze klanten, heeft PinkRoccade Cloud Solutions een Cloud Center of Excellence.

Waarom een Cloud Center of Excellence?
Het Cloud Center of Excellence binnen PinkRoccade Cloud Solutions is een team dat zich continu bezighoudt met nieuwe technieken en werkwijzen en een focus heeft op innovatie. Onze overtuiging is dat de wens van de klant en de veranderingen in de markt de basis vormen voor deze innovaties. Door hierin een agile en DevOps manier van werken te hanteren, kunnen we sneller tot het gewenste resultaat komen. Ook draagt deze manier van werken bij aan de stabiliteit en continuïteit van de innovaties. Het Cloud Center of Excellence neemt hierin het voortouw en neemt de andere teams binnen PinkRoccade Cloud Solutions mee in deze werkwijze.

De voordelen van deze manier van werken:

  • Focus op de klant
    Inspelen op veranderingen in de markt en waarde opleveren voor de klant staat centraal in een DevOps-team. En dat niet alleen: als klant heb je een belangrijke stem in het ontwikkeltraject, waardoor je samen nieuwe technieken kunt omarmen.
  • Sneller releasen dankzij agile werken
    DevOps gaat hand in hand met agile werkmethodieken. Een agile werkmethodiek bestaat uit korte release cycles, waarin we in korte iteraties werken en veelvuldig schakelen met de klant. Zo kunnen we feedback snel verwerken en nieuwe producten sneller beschikbaar maken voor de hele markt. En omdat er continu bijgeschaafd en bijgesteld wordt leidt dit tot een kwalitatief beter eindproduct.
  • Stabiliteit & continuïteit
    Binnen de DevOps way of working zijn teams end-to-end verantwoordelijk voor een product. Dat betekent dat een team in staat wordt gesteld om hun product optimaal te laten draaien, wat bijdraagt aan de stabiliteit en continuïteit. Door de samenstelling van de teams en de verantwoordelijkheid die het team heeft, kunnen bijna alle uitdagingen binnen het team opgelost worden. Daarnaast speelt automation een sleutelrol. Door te automatiseren wat kan, ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud. Ook draagt automatisering weer bij aan de stabiliteit, omdat het de voorspelbaarheid vergroot en menselijke fouten voorkomt. Op deze manier reduceren we de risico’s.

Dit jaar heeft het Cloud Center of Excellence een aantal grote innovaties op de planning, zoals een containerplatform en IaaS en PaaS-dienstverlening in Azure voor applicaties die geschikt zijn om in de public cloud te draaien. Daarover binnenkort meer!

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Joris Scheppers
Product Owner Cloud Center of Excellence

Joris Scheppers
Product Owner Cloud Center of Excellence