Een shared of dedicated platform voor het HiX Zorgportaal in de cloud bij PinkRoccade Cloud Solutions

Nieuws | 8 februari 2024

PinkRoccade Cloud Solutions heeft ruime ervaring met het hosten én het beheren van het HiX Zorgportaal op een containerplatform op basis van Kubernetes. Dit is mogelijk in zowel onze Pink Private Cloud als in de Azure public cloud. Hierbij kun je ook kiezen tussen een shared omgeving of een dedicated omgeving. Welk platform je ook kiest, je hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van je gegevens.

Het HiX Zorgportaal in de private- of public cloud
Patiënten en zorgverleners kunnen door middel van het HiX Zorgportaal hun medisch dossier online bekijken. Afhankelijk van de wensen van jouw zorgorganisatie, kunnen wij het HiX Zorgportaal zowel in de Pink Private Cloud als in de public cloud hosten en beheren. Veel zorgorganisaties maken inmiddels gebruik van het HiX Zorgportaal in de public cloud. Geef je als zorgorganisatie echter toch de voorkeur aan een private cloud? Dan bieden we ook de mogelijkheid het HiX Zorgportaal te hosten in onze Pink Private Cloud. De Pink Private Cloud is speciaal ontwikkeld voor de zorg. Dat betekent dat we continu nadenken over de hoogste beschikbaarheid en uitgebreide securitymaatregelen.

Kostenbesparing door gedeelde omgeving
Door intensieve samenwerking met ChipSoft heeft PinkRoccade Cloud Solutions veel kennis om het HiX Zorgportaal zo optimaal mogelijk aan te bieden. Om zorgorganisaties hiervan te laten profiteren én te helpen kosten binnen de perken te houden, heeft PinkRoccade Cloud Solutions een oplossing ontwikkeld waarbij meerdere organisaties gebruik kunnen maken van een gedeeld containerplatform op basis van Kubernetes. Hierdoor betaal je minder, terwijl je gebruik maakt van dezelfde dienst. Je deelt namelijk het onderliggende platform, maar kunt niet bij elkaars omgevingen. Door slim om te gaan met de mogelijkheden van Kubernetes, zorgen wij ervoor dat elke klant zijn eigen resources krijgt, waardoor een optimale performance van het platform is gewaarborgd.

Geen zorgen om een veilige ontsluiting
Het HiX Zorgportaal in de public cloud is nét zo veilig als een zorgportaal in onze Pink Private Cloud. De ontsluiting van jouw zorgorganisatie naar het Zorgportaal wordt opgezet via onze hoog beveiligde Pink Private Cloud. Vanuit de Pink Private Cloud wordt vervolgens een verbinding gerealiseerd met het Kubernetes-platform in de private- of public cloud. PinkRoccade Cloud Solutions combineert hierdoor de mogelijkheden van de public cloud met de krachtige beveiligingsmaatregelen en hoge applicatiebeschikbaarheid die we al jaren realiseren in onze Pink Private Cloud. Dat betekent dat je altijd gebruik maakt van onze uitgebreide securitymaatregelen op al het dataverkeer van onze cloudomgevingen, welk platform je ook kiest.

Wij kijken graag mee naar de beste cloudoplossing voor jouw organisatie. Is het voor jouw zorgorganisatie gunstiger om gebruik te maken van een dedicated platform waarop het Zorgportaal draait? Of is een shared omgeving voldoende? We’ve got your back!

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773