PinkRoccade Cloud Solutions zet in op multicloudplatform, innovatie en klantbeleving

Nieuws | 20 januari 2022

Het begin van een nieuw jaar is een uitgelezen moment om terug en vooral vooruit te kijken. Zo kijken we uit naar plannen die uitgroeien tot iets groots, naar hoogtepunten in projecten waar we samen met onze klanten naartoe werken en uiteraard naar onze dienstverlening op hoog niveau te continueren en samen verder te optimaliseren. Hoogste tijd om onze plannen komend jaar voor de zorgmarkt met jou te delen.

Multicloudplatform voor HiX
De hosting en het beheer van een EPD doe je volledig on-premise; dat is tijdenlang een algemeen beeld geweest in de Nederlandse ziekenhuismarkt. Maar de laatste tijd zien we een verschuiving naar een (multi)cloudaanpak voor het EPD, zoals wij dit al jarenlang zien bij grote GGZ-instellingen en Care-organisaties. Zo besloot Medisch Spectrum Twente afgelopen jaar om drie diensten op drie verschillende platforms bij PinkRoccade Cloud Solutions af te nemen: HiX beheer on premise, een uitwijkomgeving in de Pink Private Cloud en het Zorgportaal via ons op Kubernetes gebaseerde containerplatform in Microsoft Azure. En ook in 2022 staan er voor ons nieuwe multicloud configuraties voor HiX op de planning. Zo gaan we met een ziekenhuis de uitdaging aan om het EPD in de public cloud en het Zorgportaal én de uitwijkomgeving in de Pink Private Cloud onder te brengen. En ook andersom, waarbij we Managed HiX Backend leveren vanuit onze Pink Private Cloud, de uitwijkomgeving vanuit Azure en het Zorgportaal in eerste instantie vanuit de Pink Private Cloud en later vanuit Azure.

Voor ons vormt dit de basis van onze dienstverlening. We hosten en beheren applicaties op een betrouwbare en veilige manier via ons multicloudplatform, waarbij we gebruik maken van on-premise infrastructuur, onze Pink Private Cloud en van Microsoft Azure. Applicatiebeschikbaarheid en security voor alle cloudomgevingen staan voor ons altijd centraal. We hanteren een unieke aanpak, waarbij we de nieuwe mogelijkheden van de public cloud combineren met de krachtige beveiligingsmaatregelen en hoge applicatiebeschikbaarheid die we al jaren realiseren voor onze Pink Private Cloud. Dit levert flexibiliteit op voor onze klanten en de mogelijkheid om een cloudstrategie te kiezen die perfect aansluit op waar een situatie om vraagt met één multicloud serviceprovider als aanspreekpunt.

Innovatie en klantbeleving
Steeds meer ziekenhuizen maken deel uit van onze recent opgezette Gebruikersgroep Techniek en bepalen daarin samen met ons welke nieuwe innovatieve oplossingen rondom HiX we de meeste prioriteit geven. In deze samenstelling worden ook best practices uitgewisseld en spelen we in op actuele en relevante onderwerpen. Het uitgangspunt is om juist níet de technologie leidend te laten zijn, maar de actuele vraagstukken vanuit ziekenhuizen. Dit jaar spelen de thema’s ‘performance’ en ‘security’ een belangrijke rol. Zo werken we bijvoorbeeld aan een uitbreiding op de security logging en aan een nieuw mechanisme om storingen te kunnen voorspellen door afwijkingen snel op te merken en daarop in te kunnen grijpen. Hierbij speelt monitoring van de end user experience een belangrijke rol. Zo krijgen we samen nog meer grip op de performance en security van HiX.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen
Dit jaar belooft wederom een sprankelend en dynamisch jaar te worden. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom continuïteit & performance, efficiency, innovatie en security? En ben je benieuwd wat we voor jouw zorgorganisatie kunnen betekenen? Volg ons dan op LinkedIn.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Lonneke Heijmans
Accountmanager
06 – 2127 0160

Lonneke Heijmans
Accountmanager
06 – 2127 0160