PinkRoccade Cloud Solutions en haar Gebruikersgroep ontwikkelt performance monitoring tool voor HiX

Nieuws | 16 mei 2023

In oktober 2022 gaven wij de laatste update over de Gebruikersgroep, waarin ziekenhuizen en wij actuele IT-vraagstukken in de zorg bespreken en oplossingen hiervoor bedenken. In dit derde artikel over de Gebruikersgroep van PinkRoccade Cloud Solutions vertellen we  wat er het afgelopen half jaar heeft plaatsgevonden op het gebied van performance monitoring.

Een zesde ziekenhuis sluit zich aan
Een voorwaarde voor het deelnemen aan de Gebruikersgroep is dat het ziekenhuis hun EPD HiX aan ons toevertrouwt. Hier ligt met name de focus op in deze groep. In het vorige artikel vertelden wij dat  naast Isala en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis ook Medisch Spectrum Twente, Gelre Ziekenhuizen en UMC Utrecht zich aangesloten hebben bij de Gebruikersgroep. Inmiddels hebben we een zesde ziekenhuis mogen toevoegen aan deze groep, namelijk Alrijne. Daar zijn we heel blij mee!

Van acceptatieomgeving naar productieomgeving voor onze monitoringtool
In het vorige artikel over de Gebruikersgroep deelden wij dat er winst te behalen valt op het gebied van performance voor ziekenhuizen. Hun mission critical applicaties, zoals het elektronisch patiëntendossier of het laboratoriuminformatiesysteem, moeten altijd goed werken en altijd beschikbaar  zijn. Door de werking van deze applicaties te monitoren, kunnen zij inspelen op eventuele performanceproblemen hiervan. Inmiddels monitoren wij van vier ziekenhuizen de performance van de productieomgeving van het EPD, waar we dit tot voor kort alleen bij de acceptatieomgeving van Isala deden.

Verbetering functionaliteit voor snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid
De productieomgeving van HiX is gekoppeld aan Splunk, een tool waarin de performancedata van deze omgeving wordt gevisualiseerd in dashboards. Onze focus ligt op het zo laagdrempelig mogelijk inzichtelijk maken van  diverse soorten performancegegevens. Dit zorgt ervoor dat verschillende afdelingen binnen een ziekenhuis makkelijk hun eventuele performanceproblemen aan kunnen pakken. Of het nou gaat om performanceproblemen op het gebied van snelheid, stabiliteit of betrouwbaarheid – zij worden met specifieke onderzoekdashboards bij hun werkzaamheden geholpen.

Samenwerking tussen ziekenhuizen
Ziekenhuizen hebben niet alleen interesse hoe hun eigen EPD  functioneert, maar willen dit ook graag weten van  andere ziekenhuizen. Wij zijn bezig met het vullen van enkel performancegegevens, zodat de ziekenhuizen data makkelijk met elkaar kunnen vergelijken. Dat zorgt ervoor dat zij goed inzicht krijgen in het functioneren van hun EPD in vergelijking met andere ziekenhuizen. Dit geeft hun de mogelijkheid  om te zien waarin ze afwijken en ze in de infrastructuur aan de slag moeten of dat er processen verbeterd moeten worden. PinkRoccade Cloud Solutions helpt ziekenhuizen hier graag bij.

Vervolgstappen op het gebied van performancemonitoring
Inmiddels werken meerdere ziekenhuizen met onze performance monitoring en dashboards in Splunk. Ook zijn we gestart met  het geven van een demo bij een aantal ziekenhuizen verspreid door Nederland. We zijn op dit moment hard bezig om feedback te verzamelen om onze dienst verder te verbeteren. De komende maanden benaderen wij alle HiX-ziekenhuizen  met deze oplossing, zodat zij hiervan kunnen profiteren.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649