PharmaPartners is klaar voor de toekomst

Case | 11 juli 2017

Apotheken en huisartsen laten werken met snelle en stabiele systemen die toekomstbestendig zijn. Dat was het uitgangspunt van de migratie van de applicaties van PharmaPartners naar de Pink Private Cloud. PharmaPartners, Hewlett Packard Enterprise en PinkRoccade Cloud Solutions gingen samen dit traject aan. Uiteindelijk verhuisden ruim 2.500 servers en 9 miljoen patiëntendossiers naar de Pink Private Cloud.

“ONZE KLANTEN WERKEN NU MET SNELLE EN STABIELE SYSTEMEN DIE TOEKOMSTBESTENDIG ZIJN.”

Dorinda van Oosten | PharmaPartners

PharmaPartners ontwikkelt en beheert zorgsystemen voor openbare en ziekenhuisapotheken, huisartsen, huisartsenposten, geïntegreerde eerstelijns zorgorganisaties en medisch specialisten. Met innovatieve ontwikkelingen dragen zij bij aan kwalitatief hoogwaardige, betaalbare, doelmatige en toegankelijke zorg. Sander de Jong, managing director Farmacie van PharmaPartners: “De Pink Private Cloud is voor ons de meest geschikte cloudomgeving, omdat deze specifiek voor de zorg ontwikkeld is. Hierdoor voldoet de cloud aan de eisen die gesteld worden in het zorglandschap en is deze flexibel genoeg voor de wensen van onze klanten.”

Snel en stabiel in de cloud
In het traject zijn apotheken, huisartsen, de kantooromgeving en de interne automatisering op het systeem aangesloten. Het gevolg? Een verhuizing van zo’n 2.500 servers naar de Pink Private Cloud. Dorinda van Oosten, managing director Huisartsenzorg van PharmaPartners: “Dit grootse traject is niet zonder slag of stoot verlopen. De afgelopen maanden besteedden we veel aandacht aan techniek, processen en procedures, maar uiteindelijk draait het erom dat we een snelle, stabiele en veilige omgeving creëerden voor onze klanten in de eerstelijns zorg.”

Alles op tijd gereed
Peter van ter Beek, projectmanager bij PinkRoccade Cloud Solutions: “Het projectteam begon met het overzetten van de productieomgevingen van een aantal pilotklanten; apotheken en huisartsen.” Na de pilotklanten volgden op korte termijn de kantooromgeving en interne automatisering van PharmaPartners en alle andere klantomgevingen. Van ter Beek: “De voorbereidingen vanuit het project en de organisaties waren erop gericht om naast de techniek ook alle processen en procedures voor deze overgang goed in te richten. We zijn erg blij dat het gelukt is alles op tijd gereed te krijgen.” Ook Sander de Jong kijkt tevreden terug: “Wij zijn uiterst te spreken over hoe het proces is verlopen.”

Toekomstbestendig en veilig
Met de migratie is het startsein gegeven voor een vruchtbare, langdurige samenwerking. “De Pink Private Cloud is ingericht met de nieuwste infrastructuur van Hewlett Packard Enterprise. Dat betekent voor onze klanten dat ze met snelle en stabiele systemen werken die toekomstbestendig zijn”, aldus De Jong. “De beschikbaarheid en continuïteit van onze applicaties is gegarandeerd doordat de complete infrastructuur dubbel is uitgevoerd. Hiermee is de Pink Private Cloud uniek in de markt. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de data van onze klanten veilig is opgeslagen.”

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649