Isala besteedt technisch beheer HiX uit PinkRoccade Cloud Solutions

Nieuws | 15 augustus 2019

In november 2018 is Isala, een ziekenhuisorganisatie met vijf locaties, gemigreerd naar één uniform EPD: HiX van ChipSoft. Dit betekent dat alle locaties van Isala werken vanuit één gezamenlijk EPD. Hiermee is door Isala een verdere stap gezet naar het leveren van betere zorg in de regio Zuid-Drenthe en de kop van Overijssel.

Met de keuze voor HiX als nieuw EPD, moest Isala ook een keuze maken hoe het nieuwe EPD zou worden beheerd. “Een optie was om dit beheer weer in eigen hand te gaan uitvoeren, maar we hebben ook gekeken naar deskundige partijen in de markt die dit voor een bepaalde periode voor ons zouden kunnen overnemen”, vertelt Maarten Brauns, manager applicatiebeheer bij Isala ICT.

Na een marktverkenning kwam PinkRoccade Cloud Solutions uiteindelijk als beste naar voren. Gezamenlijk is in eerste instantie de complete infrastructuur gereed gemaakt voor HiX, zodat alle HiX-specifieke processen goed gefaciliteerd konden worden. Hierbij valt te denken aan de verschillende HiX-omgevingen en het datawarehouse. Bij de uitrol en later de livegang van HiX, heeft PinkRoccade Cloud Solutions de ontzorging op het gebied van het technisch beheer van de HiX-omgeving op zich genomen onder regie van de technisch beheerders van Isala.

Met veel enthousiasme continueerde PinkRoccade Cloud Solutions ook na de livegang de beheerwerkzaamheden, inclusief 7 x 24 monitoring. De samenwerking van het afgelopen jaar wordt door beide partijen als leerzaam en zeer prettig ervaren. Na een interne evaluatie heeft Isala besloten het beheercontract met PinkRoccade te verlengen voor een periode van vijf jaar! Vol vertrouwen gaan beide partijen hiermee een strategische relatie aan.

Over Isala
Isala is een ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Gezamenlijk waarborgen ze het aanbod van basis- en topzorg in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Bij Isala werken 6500 gedreven zorgverleners. Hiermee is Isala het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. De zorgprofessionals zetten zich elke dag in om de zorg beter te maken, door wetenschappelijk onderzoek te doen naar betere behandelmethoden en door toekomstige collega’s op te leiden.

De visie van PinkRoccade op HiX-dienstverlening
De dienstverlening op het EPD HiX van ChipSoft vormt een belangrijke pijler in de strategie van PinkRoccade Cloud Solutions. Denk aan de dienstverlening voor de hosting van HiX in de Pink Private Cloud, het leveren van infrastructuur voor HiX op uw locatie, het remote beheer van alle HiX-omgevingen (inclusief monitoring en 7 x 24 ondersteuning) en het leveren van calamiteitenvoorzieningen vanuit de Pink Private Cloud. Al jarenlang beheren en hosten wij mission critical omgevingen, zoals verschillende EPD’s en laboratoriumsystemen.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Berry Attasio
Presales & Business Development
06 – 4609 3111

Berry Attasio
Presales & Business Development
06 – 4609 3111