Hoe goed is jouw uitwijkomgeving ingericht in geval van nood?

Doe de test!

Kennisartikel | 22 augustus 2023

Toegang tot het elektronisch patiëntendossier HiX is van levensbelang in het ziekenhuis. Daarom tref je als ziekenhuis verschillende maatregelen om de bedrijfscontinuïteit te optimaliseren en altijd inzage te hebben in het dossier. Als laatste redmiddel zou je elk kwartier alle dossiers kunnen printen als ‘uitwijk’, zodat er altijd een kopie beschikbaar is. Maar dat is natuurlijk niet veilig en niet meer van deze tijd.

Een crisis of calamiteit is een aanslag op de bedrijfscontinuïteit. Om de risico’s te beperken en de beschikbaarheid van het EPD zo hoog mogelijk te houden, neem je verschillende maatregelen rondom HiX. Denk hierbij aan:

  • Dubbele productiesystemen
  • Externe back-up
  • Read-onlyomgeving die gebruikt kan worden tijdens grotere onderhoudsmomenten

Wat in geval van nood?
Maar wat doe je in geval van nood, als er geen toegang is tot de dossiers? Bijvoorbeeld door een brand, netwerk- of stroomstoring of een cybersecurity-aanval die het hele ziekenhuis raakt? In deze extreme gevallen kunnen zowel de productieomgevingen als de read-onlyomgeving onbereikbaar zijn. In het geval van dit soort calamiteiten is een uitwijkomgeving noodzakelijk.

Er zijn verschillende manieren om een uitwijkomgeving in te richten en er zijn verschillende keuzes die je hierin kan maken. Zo zijn er binnen ziekenhuizen verschillende aanpakken bekend. Maar waar moet een goede uitwijkomgeving nou eigenlijk aan voldoen?

Vraag de test aan!
Hoe goed is jouw uitwijkomgeving ingericht? Kies een antwoordoptie, volg de route en kijk of jouw uitwijkomgeving aan vijf kritische punten voldoet. Via onderstaand formulier kun je de test downloaden. Of neem contact op met Rick Boonman, dan ontvang je de test van hem.

Geen titel(Vereist)

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773

Rick Boonman
Accountmanager
06 – 4339 2773