Door kennis te combineren sta je sterk

Case | 20 oktober 2017

PinkRoccade Local Government werkt samen met PinkRoccade Cloud Solutions. De organisatie die ICT-oplossingen ontwikkelt en implementeert voor de lokale overheid, biedt haar klanten de mogelijkheid om de applicaties in de Pink Private Cloud te hosten. Tim van Boxtel, teamlead Hosting & Techniek Informatievoorziening bij PinkRoccade Local Government, ziet parallellen tussen de zorg en de gemeenten: “PinkRoccade Cloud Solutions heeft zeer veel ervaring in zorg.” Een logische keuze dus, die Pink Private Cloud.

“PINKROCCADE CLOUD SOLUTIONS HEEFT ZEER VEEL ERVARING IN DE ZORG. IK ZIE PARALLELLEN TUSSEN ZORG EN GEMEENTEN.”

Tim van Boxtel | PinkRoccade Local Government 

PinkRoccade Local Government is altijd op zoek naar de nieuwste en meest innovatieve oplossingen voor gemeenten. Op dit moment maken meer dan honderd gemeenten – een derde van alle gemeenten in Nederland – gebruik van applicaties via PinkRoccade Local Government in de Pink Private Cloud. Volgens Tim van Boxtel is er veel overlap tussen de zorgmarkt en de gemeentemarkt: “Ten eerste de verschuiving in focus. In onze sector gaat de technologie steeds verder. Als technisch beheerder moet je bijblijven. Dat is lastig. Outsourcing is dan een goede optie.”

Wie krijgt toegang tot welke systemen?
Ook op het gebied van beveiliging ziet van Boxtel overeenkomsten. “Security is van essentieel belang. In de zorg is dat al langere tijd zo. Wat mag wel en wat mag niet? Wie mag bij welke informatie? Wie krijgt toegang tot welke systemen? Welke normeringen zijn er? De gemeente loopt in vergelijking tot de zorg wat achter, maar wij krijgen hier steeds meer vragen over.” Als derde punt kaart van Boxtel de maatschappelijke functie van beide markten aan. “Betrouwbaarheid en degelijkheid zijn van wezenlijk belang. Je moet vertrouwen uitstralen. Als burgers een paar dagen geen nieuw paspoort kunnen halen omdat het systeem is gecrasht, dan halen we op een negatieve manier de krant.”

Van Boxtel vervolgt: “Toen de behoefte van de klant kwam, vroegen we ons af: kunnen wij het zelf? PinkRoccade Cloud Solutions had al een heel team klaar staan. Zij hadden het datacenter al ingericht. Zij hebben de expertise in huis op alle gebieden die voor ons van belang zijn. Het wiel opnieuw uitvinden was voor ons niet nodig. Onze klanten en wijzelf profiteren op het gebied van schaalvoordeel. Door aan te sluiten op de schaal van PinkRoccade Cloud Solutions, kon schaalvergroting gerealiseerd worden. Hiermee kun je kwetsbaarheden oplossen. Klanten kunnen gebruikmaken van onze medewerkers en die van PinkRoccade Cloud Solutions. Ik merk dat PinkRoccade Cloud Solutions veel meedenkt met onze business. Door het combineren van kennis sta je sterk. Bijvoorbeeld op het gebied van privacy.”

Open en echte samenwerking
Van Boxtel geeft aan dat de samenwerking goed verloopt. “Natuurlijk zijn er altijd punten ter verbetering. Zo blijft communicatie een aandachtspunt. Als ik echter een vergelijking maak met vijf jaar geleden, dan is er veel verbeterd. De contactmomenten, vaste aanspreekpunten, rapportages, SLA, noem maar op. Verbetering zit vaak in kleine dingen, die de samenwerking stimuleren.” Volgens van Boxtel is het nastreven van een gezamenlijk doel belangrijk voor een goede samenwerking. “Op alle niveaus ga je kijken naar wat je samen wil bereiken. Hiervoor zit je regelmatig fysiek bij elkaar. Door letterlijk bij elkaar te zitten, schep je een band. Je creëert een open en echte samenwerking. Dit helpt je je doelen te bereiken.”

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649