CWZ kiest PinkRoccade Cloud Solutions voor beheer HiX

Nieuws | 18 december 2020

Sinds december 2017 maakt het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen gebruik van het EPD HiX van ChipSoft. Het technisch applicatiebeheer van HiX werd daarbij uitbesteed aan een externe partij. Dit jaar besloot CWZ om een overstap te maken naar PinkRoccade Cloud Solutions voor deze dienstverlening rondom HiX.

Naast het technisch applicatiebeheer van het EPD neemt PinkRoccade Cloud Solutions ook de verantwoordelijkheid over voor de hosting van het Zorgportaal en de uitwijkomgeving voor HiX. Beide diensten worden geleverd vanuit de Pink Private Cloud van PinkRoccade Cloud Solutions .

De samenwerking tussen beide partijen is van start gegaan met het ontwerp van een architectuur voor een nieuwe HiX-backend omgeving. Inmiddels is de migratie naar de nieuwe HiX-backend succesvol afgerond en zijn de voorbereidingen voor de update naar HiX 6.2 in volle gang. PinkRoccade Cloud Solutions is ook al gestart met de reguliere beheerwerkzaamheden.

“CWZ is het topklinische ziekenhuis voor Nijmegen en de wijde omgeving. We hebben behoefte aan een IT-partner die goed met ons meedenkt, proactief oplossingen aandraagt en nauw betrokken is bij de IT-organisatie van CWZ. In PinkRoccade heeft CWZ een flexibele en betrouwbare partner gevonden met ruime ervaring in de ziekenhuismarkt”, aldus Arnaud Kruizinga, CIO bij CWZ.

“Het overnemen van deze activiteiten past in de strategie van PinkRoccade Cloud Solutions om de dienstverlening rondom HiX binnen ziekenhuizen sterk uit te breiden. PinkRoccade Cloud Solutions kijkt uit naar een prettige en langdurige samenwerking met CWZ”, aldus Joost Deckers, Managing Director bij PinkRoccade Cloud Solutions .

Over CWZ
CWZ is één van de 27 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. CWZ telt 28 medisch specialismen, 8 paramedische afdelingen en 5 afdelingen als spoedeisende hulp en IC. Bijna 4.000 medewerkers en vele vrijwilligers leveren dagelijks persoonlijke zorg aan de patiënten. Via het patiëntportaal MijnCWZ kunnen patiënten zich beter informeren en voorbereiden op hun afspraak met de arts in het ziekenhuis of na afloop het nog eens rustig nalezen. CWZ vindt het belangrijk om patiënten meer te betrekken bij hun zorg.

Over PinkRoccade Cloud Solutions
PinkRoccade Cloud Solutions ontzorgt Nederlandse zorgorganisaties als leverancier van multicloud en managed solutions voor de primaire zorgapplicaties, zoals het EPD. Dit doen we in nauwe samenwerking met applicatieleveranciers. Continuïteit, applicatiebeschikbaarheid en informatieveiligheid staan hierbij centraal. Door de jaren heen hebben we zeer ruime ervaring opgebouwd in het ontwerpen, implementeren en beheren van de infrastructuur en applicaties in de zorg. Met onze passie voor IT, de zorg en persoonlijke aandacht helpen wij onze klanten klaar te zijn voor de toekomst.

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Lonneke Heijmans
Accountmanager
06 – 2127 0160

Lonneke Heijmans
Accountmanager
06 – 2127 0160