Containerplatform tip 5/5: Laat je goed adviseren en/of ontzorgen

Een containerplatform slim inzetten

Kennisartikel | 9 september 2021

Als je gebruik maakt van gecontaineriseerde applicaties of overweegt deze te ontwikkelen, is de inzet van een containerplatform essentieel. Via het containerplatform kun je de software snel en gemakkelijk verspreiden onder gebruikers, deze eenvoudig onderhouden en snel op- en afschalen.

Het gebruik van een containerplatform kan vele malen complexer zijn dan in eerste instantie gedacht, omdat gecontaineriseerde applicaties en de onderliggende infrastructuur nauw met elkaar zijn verbonden. Deze integratie gaat veel verder dan in het geval van traditionele servers. Daarom geven wij in de aankomende weken 5 tips hoe je een containerplatform slim kan inzetten.

De afgelopen weken is een reeks artikelen verschenen over het slim inzetten van een containerplatform. Hierbij kwamen de volgende tips aan bod: Infrastructure as Code (tip 1/5), Microservices (tip 2/5), Redundantie (tip 3/5) en Geïntegreerde securityoplossingen (tip 4/5). In dit laatste artikel lees je waarom het gebruik van een managed containerplatform voor jou een  voordeel kan zijn.

Tip 5/5: Laat je goed adviseren en/of ontzorgen
Het inzetten van een containerplatform is noodzakelijk voor de deployment, het onderhoud en het op- en afschalen van resources. Het containerplatform is namelijk het brein achter de applicatie. Een losse container alleen biedt geen mogelijkheden om de applicatie altijd beschikbaar te houden, of automatisch op en af te schalen. Een container bevat de applicatie en alle afhankelijkheden die de software nodig heeft om goed te kunnen werken. Deployment wordt hierdoor eenvoudiger en sneller omdat alles in een of meerdere containers zit.

Nu kun je ervoor kiezen om zelf een containerplatform op te zetten en te beheren of kiezen voor een managed containerplatform. Wie zelf wel eens geprobeerd heeft om een containerplatform op te zetten weet hoe complex het platform kan zijn. Bij het opzetten van een dergelijk platform moeten er vaak vele designkeuzes gemaakt worden. Gecontaineriseerde applicaties hebben diepgaande integraties met onderliggende infrastructuur en de bovenliggende applicatie. Omdat de applicatie en infrastructuur meer met elkaar verbonden zijn, is de kans ook groter dat als er aan de applicatiekant iets niet klopt, dit doorslaat naar de infrastructuur, en andersom. De netwerklaag is ook gevirtualiseerd, wat vraagt om een compleet andere benadering dan een traditionele situatie.

Het voordeel van een managed containerplatform is daarom dat je wordt ontzorgd en advies krijgt  bij integraties tussen de applicatie(s) en onderliggende infrastructuur. Hierbij kun je denken aan vraagstukken rondom storage (hoe ga je om met dataopslag?) maar ook rondom applicatie security (hoe houd je de applicaties veilig?) en het netwerk.

Het op Azure Kubernetes Services (AKS) gebaseerde containerplatform van PinkRoccade Cloud Solutions zorgt dat het ontwikkelen van applicaties die schaalbaar, hoog beschikbaar en veerkrachtig zijn bij storingen eenvoudiger wordt. Maakt jouw organisatie gebruik van een applicatie die gecontaineriseerd wordt aangeboden door een leverancier? Ook dan kun je ervoor kiezen om het beheer van het containerplatform uit te besteden. Het beheer van een platform vraagt immers om specialistische kennis en een bijpassende cultuur. Geïntegreerd in ons platform bieden wij een uitgebreid pakket aan securitymaatregelen die ingezet kunnen worden om een gecontaineriseerde applicatie veilig te ontsluiten.

Vraag de brochure aan
Alle tips nog eens rustig nalezen? Vraag onze brochure aan waarin we de 5 tips verzameld hebben door hieronder jouw gegevens in te vullen of neem rechtstreeks contact op met Maarten van Hoeve.

Geen titel(Vereist)

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649