SaaS-oplossing ontzorgt klanten Stadsbeheer

Case | 18 december 2017

Stadsbeheer BV startte onlangs een nieuwe samenwerking met PinkRoccade Cloud Solutions en besloot hun softwareoplossing LEEF te hosten in de Pink Private Cloud. Na een aanbesteding koos de Inspectie Leefomgeving en Transport (ITL) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor LEEF. Vanuit deze aanbesteding stelde de ITL eisen aan de informatiebeveiliging en certificering van de cloudomgeving. Belangrijke redenen voor Stadsbeheer om te kiezen voor de Pink Private Cloud.

“ONZE KLANT STELT EISEN AAN DE INFORMATIEBEVEILIGING EN CERTIFICERING VAN DE CLOUDOMGEVING.”

Bart Prinsen | Stadsbeheer

Stadsbeheer BV is een softwareleverancier op het gebied van vergunning-, toezicht- en handhavingsprocessen. In samenwerking met haar klanten realiseert ze efficiënte, gebruiksvriendelijke procesondersteuning. “Onze deskundigheid is het resultaat van SaaS-oplossing ontzorgt klanten Stadsbeheer vijftien jaar ervaring en kennisdeling met onze partners”, aldus Bart Prinsen, product owner bij Stadsbeheer BV.

Beveiliging en certificering
Het meest complete en recente systeem van Stadsbeheer BV is LEEF. LEEF is een webbased applicatie, die het hele traject van vergunningsverlening, toezicht en handhaving ondersteunt en modulair op te bouwen is. LEEF beantwoordt aan alle huidige en toekomstige ontwikkelingen. Prinsen: “De aanleiding voor de samenwerking met PinkRoccade Cloud Solutions is een aanbesteding van de ILT voor de vergunningverlening van de Wabo Defensie. De ILT koos voor LEEF met een standaardoplossing op basis van SaaS. Stadsbeheer BV besloot op hun beurt om LEEF onder te brengen in de Pink Private Cloud van PinkRoccade Cloud Solutions, vanwege de beveiliging en certificering. “En het feit dat we zusterbedrijven en dus ‘familie’ zijn, helpt zeker bij de onderlinge contacten.”

Volgens Prinsen verloopt de samenwerking soepel. “Het contact met PinkRoccade Cloud Solutions is goed. Zowel via het Service Center als rechtstreeks met de accountmanager. Er wordt snel gereageerd op incidenten die wij indienen of verzoeken om offertes in het geval van een nieuwe aanbesteding of testomgeving.”

Hoge beschikbaarheid
Ook over de afhandeling van incidenten is Prinsen tevreden. “PinkRoccade Cloud Solutions denkt mee in de oplossing die wij zoeken. Dat waarderen we. Verder zien wij een hoge beschikbaarheid van de cloudomgeving en daar profiteren onze klanten ook van.” Prinsen geeft aan dat de reactiesnelheid en inhoudelijke afhandeling op de ingediende incidenten goed is. “Voor Stadsbeheer BV is de cloudomgeving relatief nieuw. Wij merken dat PinkRoccade Clou d Solutions ons hier goed bij begeleidt.

Onlangs bezochten medewerkers van Stadsbeheer BV een inspiratiesessie van PinkRoccade Cloud Solutions. “Deze ging over Oracle-licenties in de Pink Private Cloud. De dag werd door ons goed gewaardeerd. De licenties zijn een belangrijk thema. Deze dag gaf ons een beter beeld over de cloudpropositie die wij op dit moment hebben. Goed dat PinkRoccade Cloud Solutions ook dit soort dingen organiseert.”

Klant ontzorgen
De samenwerking tussen Stadsbeheer BV en PinkRoccade Cloud Solutions helpt niet alleen Stadsbeheer zelf, maar ook haar klanten vooruit. “De klant vroeg vanuit de aanbesteding expliciet om ontzorging. Ze wilde ontzorgd worden op het gebied van ICT, servers, enzovoort, maar ook op gebied van technisch applicatiebeheer. Doordat wij altijd toegang hebben tot de klantomgeving, kunnen wij heel snel nieuwe releases uitleveren en ondersteuning bieden. Daar hebben onze klanten baat bij.”

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649