NPQ verhuist naar Pink Private Cloud

Case | 15 november 2018

Vorig jaar verhuisde NPQ Housing & Facilities haar serveromgeving voor klanten en interne automatisering naar de datacenters van PinkRoccade Cloud Solutions. Dit jaar werd de tweede stap gezet en is de voormalige serveromgeving van de organisatie volledig nieuw opgebouwd in de Pink Private Cloud. Arend Meijer, customer care manager bij NPQ: “Onze klanten ervaren in combinatie met diverse aanpassingen in de applicatie een performanceverbetering van 21%.”

Eind 2017 rondden NPQ en PinkRoccade Cloud Solutions de eerste fase van het project af door NPQ te housen in de datacenters van PinkRoccade. Dit jaar volgde het uiteindelijke doel: de migratie naar Pink Private Cloud. In deze tweede en laatste fase NPQ verhuist naar Pink Private Cloud van de verhuizing maakt NPQ gebruik van de gecertificeerde Pink Private Cloud in hetzelfde datacenter en profiteert NPQ volledig van de hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en informatiebeveiliging.

Op zoek naar stabiliteit en veiligheid
Arend Meijer is customer care manager bij NPQ, een softwareleverancier die sinds 1988 facilitaire en vastgoedoplossingen ontwikkelt en levert. De klanten van NPQ bestaan uit grote en middelgrote organisaties uit het onderwijs, de zorg en (semi-)overheid. Meijer: “NPQ heeft in 2017 gekozen om haar ICT-omgeving onder te brengen bij PinkRoccade Cloud Solutions om meer stabiliteit en veiligheid te creëren. We wilden minder afhankelijk zijn van onze eigen systeembeheerder en meer kunnen vertrouwen op de back-up bij PinkRoccade Cloud Solutions.”

“Onze klanten ervaren een performance-verbetering van 21%.”

Arend Meijer | NPQ Housing & Facilities

“In het najaar van 2017 leidde een slechte release tot enorme performanceverslechtering van onze applicatie myPrequest”, aldus Meijer. “Om dit probleem aan te pakken was een upgrade van de hardware en dus een migratie naar de Pink Private Cloud noodzakelijk. Onze klanten ervaren als gevolg van de migratie in combinatie met diverse aanpassingen in de applicatie een performanceverbetering van 21%. Ruim de helft van deze verbetering is toe te wijzen aan de Pink Private Cloud.”

Zekerheid in performance en beveiliging
Als eerste is de test- en acceptatieomgeving van NPQ volledig nieuw opgebouwd in de Pink Private Cloud. Het systeem voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen; de gehele infrastructuur wordt 24/7 gemonitord en er wordt dagelijks een back-up gemaakt van alle systemen. De omgeving is schaalbaar en wordt eenvoudig uitgebreid op basis van de actuele behoefte. De Pink Private Cloud-omgeving neemt complexiteit weg en geeft zekerheid in performance en beveiliging. Inmiddelsmigreerden meerdere klanten van NPQ naar deze omgeving. Meijer: “Vooral de performanceverbetering is voor onze klanten zeer gewenst. Onze applicatie Prequest ondersteunt diverse publiek-private samenwerkingen. Deze trajecten kennen strikte contracten die, als een dienst onvoldoende geleverd wordt, hoge boetes bevatten. Diensten worden met behulp van myPrequest geleverd in dit soort projecten. Als onze applicatie traag is of zelfs uitval heeft, lopen onze klanten direct hoge boetes op. Dankzij de Pink Private Cloud reduceren wij het risico hierop stevig. De Pink Private Cloud is een aantoonbaar stabiele omgeving met bovendien een gegarandeerde beschikbaarheid. Voor onze klanten is dit een prettige geruststelling.”

Begrip voor de TSS-cultuur
Volgens Meijer zijn betrouwbaarheid, ervaring en aantoonbare kwaliteit redenen om voor PinkRoccade Cloud Solutions te kiezen. “Bovendien zochten we een partner die de TSS-cultuur begrijpt en mee kan leven met NPQ in de fase waarin wij zitten. Namelijk volop in ontwikkeling nadat we onderdeel werden van TSS. Alle cultuur-, organisatie- en applicatiewijzigingen komen dan gelijktijdig. Daarbovenop wilden wij een hardwareoptimalisatie.”

“De samenwerking is in dit project goed verlopen. Niet alleen is het project netjes uitgevoerd, onze systeembeheerder kreeg on-the-job training, het management kreeg adviezen en vooral rondom de security adviseerde PinkRoccade Cloud Solutions ons constructief over diverse applicatie-elementen die we konden verbeteren. Dit is gedaan op een professionele, meedenkende en proactieve wijze. Wij zijn dan ook heel tevreden.”

Heb je vragen of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op, dan spreken we elkaar snel!

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649

Maarten van Hoeve
Accountmanager
06 – 4339 2649